Manastirea Recea – Mures

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

.     În ,,Mărturisitori pentru Hristos”, Înalt Prea Sfinţitul Andrei Andreicuţ scria: ,,În anul 1991, întâmplător, l-am întâlnit la Patriarhie pe părintele Ioan şi văzând că doreşte să înceapă o lucrare duhovnicească şi misionară, l-am invitat să facă o mănăstire în eparhia noastră. A acceptat, împreună cu dânsul a venit şi Maica Stareţă Cristina Chichernea. I-am îndemnat să meargă la Recea, judeţul Mureş, unde Părintele Ioan Lazăr, parohul satului, ridicase o bisericuţă şi o clădire”. De altfel, cuvântul părintelui profesor Ilie Moldovan a fost unul hotărâtor, date fiind argumentele pertinente oferite: ,,Părinte, ştiu ce aţi făcut în închisoare, dar şi la Plumbuita. De aceea vă rugăm să faceţi şi în Transilvania o lucrare de înduhovnicire a neamului românesc. Neacceptând, nu ştiu ce veţi răspunde în faţa Dreptului Judecător!

La praznicul „Izvorul Tãmãduirii”, 24 aprilie 1995, s-a pus piatra de temelie pentru bisericã, cu hramul „Nasterea Macii Domnului”. În anul 1996 s-a terminat constructia bisericii si finisajul exterior.

manastirea recea mures

manastirea recea mures

manastirea recea mures

manastirea recea

manastirea recea

manastirea recea

De la acest moment şi până a se ivi mănăstirea, drumul a fost extrem de anevoios. În anul 1994, au avut loc două evenimente semnificative: încheierea construcţiei cetăţii de chili şi a stăreţiei, realizată în formă de «L», dar şi vizita memorabilă a Patriarhului Teoctist, acompaniat de Partenie al III-lea, Patriarhul Alexandriei şi de un alai de ierarhi.

Mai apoi, a fost demarat, cu însufleţire, proiectul marii biserici. ,,Mireasa de piatră” cu o lungime de 30 de metri, lată de 15 metri, la abside şi o înălţime de 23 de metri, a fost construită într-un an. În anul 1997, s-a finalizat încălzirea din pardoseala de marmură a lăcaşului prin radiaţie şi finisajul în linii mari. Este considerabilă lista sponsorilor: firme şi instituţii care au sprijinit acest demers. Anul 1997 este anul ridicării portalului de la intrare, a Muzeului (de artă şi civilizaţie tradiţională, dar şi de cultură bisericească) al finalizării bisericii din deal. Sediul Universităţii de Vară ,,Nicolae Popovici” este locul unde cultul întâlneşte cultura. Iniţiativa acestui demers aparţine părintelui Ilie Moldovan.

manastirea recea

referinta pentru text : http://www.ortodoxiatinerilor.ro/fotografii-manastiri/19745-manastirea-recea

[cetsEmbedGmap src=https://maps.google.ro/maps?q=Recea,+Jude%C8%9Bul+Mure%C8%99&hl=ro&ie=UTF8&ll=46.463876,24.416428&spn=0.47817,1.056747&sll=45.941947,25.02008&sspn=15.44977,33.815918&oq=rece&hnear=Recea,+Ora%C8%99ul+Ungheni,+Jude%C8%9Bul+Mure%C8%99&t=m&z=11 width=350 height=425 marginwidth=0 marginheight=0 frameborder=0 scrolling=no]

38 de comentarii la „Manastirea Recea – Mures

 1. Minunat, dar parca m-as bucura sa vad mai multe poze si cu interiorul Sf. Manastiri,care cred ca este unica la noi. Maicuta Domnului a facut prin cei ce o iubesc si slujesc, un loc care te uluieste prin frumusete si caldura, intr-o zona care este, sau cel putin era in urma cu 5-6 ani, cand mi-a ajutat sa ajung acolo, teribil de arid si plin de gunoaie. In clipa in care am intrat pe poarta Manastirii Recea si apoi pe usa bisericii, m-am gandit ca e o mica parte din Rai si am uitat cat de urat era in jurul acestei minuni. Multumiri !

 2. Minunat, dar parca m-as bucura sa vad mai multe poze si cu interiorul Sf. Manastiri,care cred ca este unica la noi. Maicuta Domnului a facut prin cei ce o iubesc si slujesc, un loc care te uluieste prin frumusete si caldura, intr-o zona care este, sau cel putin era in urma cu 5-6 ani, cand mi-a ajutat sa ajung acolo, teribil de arid si plin de gunoaie. In clipa in care am intrat pe poarta Manastirii Recea si apoi pe usa bisericii, m-am gandit ca e o mica parte din Rai si am uitat cat de urat era in jurul acestei minuni. Multumiri !

 3. saru mana , am foto si cu interiorul , dar sint miscate ( nu am avut blitz la mine )… dar am sa le postez cind am o sec libera , multumesc !

 4. saru mana , am foto si cu interiorul , dar sint miscate ( nu am avut blitz la mine )… dar am sa le postez cind am o sec libera , multumesc !

 5. Am raspuns aseara, multumindu-va, sper ca ati primit multumirile si urarea. Nu pozele sunt miscate, ci eu, de acest gest.

 6. Am raspuns aseara, multumindu-va, sper ca ati primit multumirile si urarea. Nu pozele sunt miscate, ci eu, de acest gest.

 7. sunt deosebit de frumoase pozele! imi permiteti sa folosesc o poza cu manastirea Recea ptr. o publicatie (prima poza as vrea)? caci cele pe care le-am gasit pe internet cer licenta de folosire…
  va multumesc anticipat!

 8. sunt deosebit de frumoase pozele! imi permiteti sa folosesc o poza cu manastirea Recea ptr. o publicatie (prima poza as vrea)? caci cele pe care le-am gasit pe internet cer licenta de folosire…
  va multumesc anticipat!

 9. Doamne ajuta!
  Multumim lui Dumnezeu ca ne-a invrednicit sa ajungem si noi sa vedem aceste minunate locuri.
  Sarut mana maica stareta pentru binecuvantarea pe care ne-ti
  dat-o sambata,am fost cu mama si ne-am ratacit.Imi pare rau ca nu am putut sa vorbim mai mult,dar cu drag va invit la BRASOV.
  La mare lucrare v-a chemat Dumnezeu.
  Multumesc inca o data .
  Prof.Elena Urian
  BRASOV

 10. Doamne ajuta!
  Multumim lui Dumnezeu ca ne-a invrednicit sa ajungem si noi sa vedem aceste minunate locuri.
  Sarut mana maica stareta pentru binecuvantarea pe care ne-ti
  dat-o sambata,am fost cu mama si ne-am ratacit.Imi pare rau ca nu am putut sa vorbim mai mult,dar cu drag va invit la BRASOV.
  La mare lucrare v-a chemat Dumnezeu.
  Multumesc inca o data .
  Prof.Elena Urian
  BRASOV

 11. Buna ziua,

  Pot folosi si eu prima imagine pt. ilustrarea unei carti ? poza va fi in carte cam de 3x4cm. Multumesc anticipat, astept un raspuns pe mail.

  Madalin, redactor de carte turistica, Bucuresti

 12. Buna ziua,

  Pot folosi si eu prima imagine pt. ilustrarea unei carti ? poza va fi in carte cam de 3x4cm. Multumesc anticipat, astept un raspuns pe mail.

  Madalin, redactor de carte turistica, Bucuresti

 13. mi-e draga manastirea si mi-e dor de ea in fiecare zi mi-e dor si de parintele IOAN si de cuvintul LUI mereu blind si dulce.Un loc binecuvintat de Dumnezeu si in care ne vom mai intoarce pentru ca acel loc ne va chema mereu.

 14. mi-e draga manastirea si mi-e dor de ea in fiecare zi mi-e dor si de parintele IOAN si de cuvintul LUI mereu blind si dulce.Un loc binecuvintat de Dumnezeu si in care ne vom mai intoarce pentru ca acel loc ne va chema mereu.

 15. Nu am fost nici odata la aceasta manastire.Daca trec prin Murews sunt curioasa tare frumoasa este din poze parca e raiul pe pamint.Pe 8 mai am fost la Prislop minunat mormintul parintelui Arsenie deosebit flori peste tot chiar daca ramin acolo noaptea fie vara fie iarna tot minunate sunt ca si cind cineva le-ar schimba in fiecare zii.dumnezeu sa na ajute sa traim vremuri mai bune

 16. Nu am fost nici odata la aceasta manastire.Daca trec prin Murews sunt curioasa tare frumoasa este din poze parca e raiul pe pamint.Pe 8 mai am fost la Prislop minunat mormintul parintelui Arsenie deosebit flori peste tot chiar daca ramin acolo noaptea fie vara fie iarna tot minunate sunt ca si cind cineva le-ar schimba in fiecare zii.dumnezeu sa na ajute sa traim vremuri mai bune

 17. Nu am fost nici odata la aceasta manastire.Daca trec prin Murews sunt curioasa tare frumoasa este din poze parca e raiul pe pamint.Pe 8 mai am fost la Prislop minunat mormintul parintelui Arsenie deosebit flori peste tot chiar daca ramin acolo noaptea fie vara fie iarna tot minunate sunt ca si cind cineva le-ar schimba in fiecare zii.dumnezeu sa na ajute sa traim vremuri mai bune

 18. Nu am fost nici odata la aceasta manastire.Daca trec prin Murews sunt curioasa tare frumoasa este din poze parca e raiul pe pamint.Pe 8 mai am fost la Prislop minunat mormintul parintelui Arsenie deosebit flori peste tot chiar daca ramin acolo noaptea fie vara fie iarna tot minunate sunt ca si cind cineva le-ar schimba in fiecare zii.dumnezeu sa na ajute sa traim vremuri mai bune

 19. mi-e drag la manastire este foarte frumos fiind din iernut nu am fost niciodata la manastire dar anul trecut m-am dus .am simtit o oaza de liniste si de relaxare cind am intrat pe poarta manstirii.este superba si mormintul preasfintitului ioan dumnezeu sa-l ierte ,am sa ma duc si anul acesta acum pe 13 iunie,doamne ajuta si dumnezeu sa ne binecuvinteze.suzana 7iunie 2009

 20. mi-e drag la manastire este foarte frumos fiind din iernut nu am fost niciodata la manastire dar anul trecut m-am dus .am simtit o oaza de liniste si de relaxare cind am intrat pe poarta manstirii.este superba si mormintul preasfintitului ioan dumnezeu sa-l ierte ,am sa ma duc si anul acesta acum pe 13 iunie,doamne ajuta si dumnezeu sa ne binecuvinteze.suzana 7iunie 2009

 21. Buna numele meu este mircea si daca poate cineva va rog sa-mi raspundeti la urmatoarea intrebare : intentionez sa fac o donatie si o voi face printr-un cec de banca vreau sa stiu daca manastirea detine un cont nu vreau sa ajungem intr-o ipostaza in care sa nu puteti beneficia de aceasta suma. Multumesc.

  1. buna ziua , acesta nu este un site oficial al Manastirii Recea ,luati legatura la adresa

   Mãnãstirea „Nasterea Maicii Domnului”
   Str. Principalã 35 B
   4311 – sat Recea (comuna Ungheni)
   Jud. Mures

   nr telefon : 0265 120.553 ..

 22. Buna numele meu este mircea si daca poate cineva va rog sa-mi raspundeti la urmatoarea intrebare : intentionez sa fac o donatie si o voi face printr-un cec de banca vreau sa stiu daca manastirea detine un cont nu vreau sa ajungem intr-o ipostaza in care sa nu puteti beneficia de aceasta suma. Multumesc.

  1. buna ziua , acesta nu este un site oficial al Manastirii Recea ,luati legatura la adresa

   Mãnãstirea „Nasterea Maicii Domnului”
   Str. Principalã 35 B
   4311 – sat Recea (comuna Ungheni)
   Jud. Mures

   nr telefon : 0265 120.553 ..

 23. O manastire foarte frumoasa, desi nu am mers nici odata acolo chiar mi-as dori sa merg la cat e de frumos cea ce se vede

 24. O manastire foarte frumoasa, desi nu am mers nici odata acolo chiar mi-as dori sa merg la cat e de frumos cea ce se vede

 25. Hristos a Inviat!Mai bine de un an triesc clipe pe care nu le pot uita,mai bine zis din data de 4 martie 2009 ,data la care am fost cu sora mea la Institutul inimii din Targu Mures pentru consultatii la medic.La intoarcere spre casa ,ne-am oprit la Recea la Manastire, deoarece sora mea locuieste in jud. Alba ,ea n-a ajuns niciodata in acest minunat loc binecuvantat de Dumnezeu ,Ne-am rugat in biserica ,am aprins o candela la mormantul Parintelui Ioan unde am continuat cu rugaciunile ,rugaciuni ce ne-au fost ascultate.Inca de la iesirea pe poarta manastirii am simtit ajutorul lui Dumnezeu.Sa ne rugam nencetat ,parintele ioan de acolo de unde e , ne da ajutor.Dumnezeu sa-l ocroteasca in imparatia Sa cea Cereasca ,acum si pururea si-n vecii vecilor .Amin

 26. Hristos a Inviat!Mai bine de un an triesc clipe pe care nu le pot uita,mai bine zis din data de 4 martie 2009 ,data la care am fost cu sora mea la Institutul inimii din Targu Mures pentru consultatii la medic.La intoarcere spre casa ,ne-am oprit la Recea la Manastire, deoarece sora mea locuieste in jud. Alba ,ea n-a ajuns niciodata in acest minunat loc binecuvantat de Dumnezeu ,Ne-am rugat in biserica ,am aprins o candela la mormantul Parintelui Ioan unde am continuat cu rugaciunile ,rugaciuni ce ne-au fost ascultate.Inca de la iesirea pe poarta manastirii am simtit ajutorul lui Dumnezeu.Sa ne rugam nencetat ,parintele ioan de acolo de unde e , ne da ajutor.Dumnezeu sa-l ocroteasca in imparatia Sa cea Cereasca ,acum si pururea si-n vecii vecilor .Amin

 27. Manastirea Recea este un colt de Rai, datorita implicarii Maicii Starete Cristina si a harului primit de la DUMNEZEU, totul este perfect, multumesc din suflet Bunului DUMNEZEU pt ca am avut ocazia sa o vizitam, nepotelei mele ii este dor de Maica Stareta,
  dar e fericita ca o poate vedea in fotografia pe care au facut-o impreuna. Ocrotire si Doamne ajuta.

 28. Din luna martie am adus-o să locuiasca la Brasov cu mine și soțul meu pe mama mea Irina în vârstă de 84 ani.A muncit toata viața pentru cei trei copii. Am pierdut-o pe sora mea acum 23 de ani(profesoara de geografie la vârsta de 43 de ani)Suferința mamei mele i-a ars sufletul .Acum mă străduiesc să-i fac viața frumoasă să-i arat locuri minunate din România.Toată viața n-a știut decât să muncească.Am intrat pe internet și am văzut prezentarea Mânăstirii Recea și sper de Sf.Andrei să venim să vizităm acest sfânt lăcaș.Poate chiar să înnoptăm la Mânăstire(dacă e posibil).Doamne ajută!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.