Castelul Corvinestilor – Hunedoara

castel Corvin hunedoara

Castelul Corvineştilor sau Castelul Huniazilor este un castel din Hunedoara, Transilvania. A fost ridicat în secolul XV de către Iancu de Hunedoara, pe locul unei vechi întărituri, pe o stâncă la picioarele căreia curge pârâul Zlaşti. Este o construcţie impunătoare, cu acoperişuri înalte şi divers colorate, cu turnuri şi turnuleţe, ferestre şi balcoane împodobite cu dantelara pietrei cioplite. Castelul a fost restaurat şi transformat în muzeu.

castel Corvin hunedoara

castel Corvin hunedoara

castel Corvin hunedoara

castel Corvin hunedoara

castel Corvin hunedoara

castel Corvin hunedoara

castel Corvin hunedoara

13 comentarii la „Castelul Corvinestilor – Hunedoara

  1. eu am fost mai norocos , l-am prins inchis si eu , era parca ziua de pauza sau dupa program , dar era venit un grup din Rusia si m-am rugat sa ne primeasca si pe noi .

  2. Frumoase poze, minunatie castelul asta! Am venit din Bucuresti special sa il vedem. Este cel mai frumos castel si nu numai din Romania. Sunt frumoase pozele, dar cele cu vitralii sunt nemaipomenite!! Noi nu am avut lumina atat de buna cand am facut poze la castel. A fost frumos ca ningea…

  3. eu stau la in kilometru departare de castel il vad in fiecare zi ,l-am vizitat de multe ori este foarte frumos si foarte vechi,dacal vizitati nu o sa va para rau , va garantez.

  4. Am vizitat castelul in vara aceasta (iulie 2011) si mi-a placut foarte mult. Este frumos si impunator si din afara, de la distanta si din interior.Mi-ar fi placut sa stau mai mult ca sa incerc sa mi-l imaginez populat de toate personajele istorice care au trait sau au poposit vremelnic in acele locuri. Am vazut la standul cu suveniruri, din interior, un poster cu razboinici medievali. Nu m-am gandit atunci sa-l cumpar, derutata fiind de doua cupluri de miri care se fotografiau. Acum ,cand mi-am acordat ragazul sa retraiesc ce am vazut as dorimult sa-l am Nu stiu cum sa contactez pe cineva din cadrul complexului muzeal care mi-ar putea trimite ramburs acel poster. Poate cineva imi da o sugestie referitoare la modul in care as putea obtine o adresa de e-mail de la administratia complexului. Multumesc anticipat.J.D.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.