Panaci – schitul Piatra Taieturii

p11blog

p12blog

p14blog

În anii 1790 – 1791, pe teritoriul actual al acestei comune, s-a stabilit împreună cu o familie numeroasă, oierul Iftimie Negrea, originar din comuna Crucea. Gospodăria şi-a întemeiat-o în centrul actual al satului, pe cursul Călimănelului, iar sălaşul vitelor îl avea în actualul sat Coverca. Fiind priceput în tratarea şi vindecarea unor afecţiuni umane şi veterinare prin metode tradiţionale naturiste,
acesta a fost poreclit “Panac”, de unde îşi trage numele satul Panac

http://judetulsuceava.ro/localitati/comune/panaci/

bl8blog

bl7blog

Schitul Piatra Tăieturii se află pe vârf de munte, pe raza comunei Panaci, judeţul Suceava, la o altitudine de 1492 m şi la o distanţă de 24 km faţă de oraşul Vatra Dornei, pe drumul ce duce în Munţii Călimani

blog2jpg

accesul se poate face si cu masina , pe un drum forestier de 7 km , este o portiune foarte inclinata , una traversata de paraie , dar in rest drumul e  bun .

dar e pacat , sint mai multe trasee turistice ( de 1,5- 3 ore din Panaci )  care duc la schit , toate superbe .

bl6blog

bl10blog

bl3blog

bl1blog

bl5blog

blog

de sus , de la cruce  sau din clopotnita , se vad de jur imprejur , toti muntii din zona :

Rarau , Giumalau , Calimani , formatiunea 12 Apostoli , muntii Rodnei , Bistritei

blogIMG1

 

25 de comentarii la „Panaci – schitul Piatra Taieturii

  1. salut, am admirat impreuna cu cativa colegi pozele de pe blogul tau. minunate!

    spor in continuare!

  2. buna .ma bucur k ai ajuns acolo,am auzit k e minunat.dak am noroc sa citesti destul de repede e mail as vrea sa merg si eu maine.rugamintea mea este sa mi spui de la v dornei la panaci cu ce ai mers.nu am masina.iar de plecat as putea sa plec abia la ora 16 din suceava,deci imi ramane putin timp pt urcat pe jos ,asta pana la caderea noptii.nr meu de tf este 0741101300.e un pic repede dar,indiferent de raspuns ,iti multumesc.Doamne ajuta!

  3. eu am fost cu masina .. parerea mea este ca va porniti f tarziu , probabil din Vdornei sint microbuze pina in zona .. daca e prea intuneric cind ajungeti in Panaci , va sugerez sa apelati la cantonul silvic , poate stiu ei o masina care urca pina la manastire, acolo sus se asigura masa si cazare

  4. buna ziua , am vizitat de curand frumoasa manastire piatra taieturii ,intradevar am putut urca cu masina sunt peisaje foarte frumoase si manastirea este ceva de vis , merita vizitata aceasta manastire .Dumnezeu sa va binecuvanteze sa puteti ajunge acolo merita

  5. Este absolut superba aceasta manastire! Acolo oricine se simte mult maim aproape de Cer. Nu s-au risipit inca impresiile acestei intalniri cu Bunul Dumnezeu, prin intermediul unor oameni deosebit de haraziti.

    Sa-i dea Domnul buna sanatate si mare putere sufleteasca spre chivernisirea pe mai departe a acestei oaze de sfintenie, pe care am descopert-o cu uimire la 700 km inaltime si pe care il ducem in minte si in inima, ca sa-l vestim multor prieteni, rude, cunostinte, cu indemnul de a-l cunoaste pe cont propriu. MERITA CU PRISOSINTA.

    1. SI EU MA NUMAR PRINTRE CEI CARE AU AVUT BUCURIA SI FERICIREA SA AJUNGA ACOLO SUS UNDE TOTUL MI S-A ARATAT DE O MARETIE SI O CURATENIE NEINTINATA INCA DE VICII SI RAUTATE UMANA. SA DEA DOMNUL SA NU AJUNGA NICIODATA CELE RELE ACOLO PENTRU CA , MULTI DIN NOI SA PRIMEASCA PUTEREA DUHURILOR SFINTE CE CRED CA SALASUIESC ACOLO. FIE CA BUNUL DUMNEZEU SA AJUTE PE CEI CE SLUJESC ACOLO PENTRU BINELE NOSTRU A TUTUROR. MERGETI DACA PUTETI LA MANASTIREA PIATRA TAIETUTRII SI BUCURATI-VA. DUMNEZEU SA NE AIBA IN PAZA SA PE NOI TOTI. VIO

  6. Celor care li s-a lipit de suflet,ca si mie, acest superb lacas le sugerez sa caute si schitu „12 Apostoli” cu plecare din Poiana Negrii si se poate ajunge si cu masina- eu am urcat la amindoua cu un Logan Diesel iarna cu lanturi se poate si veti avea surpriza sa le vedeti pe amindoua de pe o culme pe alta. Sunt niste pesaje de vis, realizezi ce furnica mica esti.

  7. am fost si eu acolo sus,e minunat,simti puterea credintei,simti aceea liniste in suflet atat de rara,peisajul este de vis,drumul este mai greu dar cu atentie urci fara probleme!acel loc ma cheama mereu,simt nevoia sa-l revad ,sa stau de vorba ,sa primesc sfaturi de la staret si de la maicuta ecaterina care e o inteleapta !!!!!!daca aveti ocazia urcati pana acolo, nu o sa regretati,va veti simti deosebit de liberi sufleteste!!!!!!!!!!!

  8. am fost de curand.Nu am cuvinte sa pot spune ce simti cand esti cu capul in nori la propriu.Urcatul cu masina este o provocare ptr.orice posesor.sa nu aiba garda foarte joasa si ambreaj impecabil.in rest indemanare si curaj.

  9. buna sunt ionut nu am multe cuvinte eu sunt din vatra dornei dar acum am 7 ani in spaña cuvandtul PIATRA TAIETURII e ff mare eu m-am crescut acolo eu am familia mea fratiii mei unul e preot dar manastire a afost a doua casa a mea si pt mine parintele staret antiño a fost ca un tata ei m-au invatat sa traiesc toata viata mea in FRICA LUI DUMMNEZEU mie mi-a marcat viata spre bine dar acum sunt departe si am nevoie de acel loc de toate de acolo sa fiu mai aproape de dumnezeu deoarece acoloi intindeam mana SI EL ERA FF APROAPE DE MINE DUMNEZEU SA VA OCROTEASCA DACA VREITI SA MERGETI MERGETI DIN PARTEA MEA SUNT IONUT SI PARINTELE STARET MA CUNOSTE FF BINE SUNT DIN VATRA DORNEI

  10. Buna eu sunt Florin si acum locuiesc in Statele Unite dar am avut bucuria de al cunoaste pe parintele staret Antonie Brehuescu precum si sa iau parte la sfintirea minastirii.Am plecat in America in 2001 si ultima vizita facuta la o mananstire a fost acolo.Este un loc de vis si ca un muritor de rind mi-as dori sa ma duca cind oi muri in cimitirul ecestei manastiri.

  11. un loc magic,unde cu adevarat simti credinta,respiri credinta, esti aproape de Dumnezeu, merita sa vedeti si sa aprindeti o lumanare pentru suflet.

  12. Am o săptămână de când am fost la această mănăstire. Mi-am dorit să ajung acolo când am aflat că locașul sfânt se află pe un munte la 1700 m. Îmi plac munții și mai ales înălțimile lor. M-a impresionat plăcut totul. Am stat o noapte acolo. Am avut un somn benefic. Mi-am propus să cunosc și împrejurimile , să fac trasee, însă nu am fost echipat corespunzător. A plouat noaptea și totul era o apă. Am renunțat. Am admirat totuși de la înălțimea munților Bistriței toate vîrfurile muntoase care se vedeau bine. După ploaie ..
    Mănăstirea se află, după unii, la 1430 m, după alții 1492 m, dar în nici un caz 1700. Voi mai reveni pe acele locuri. O să-mi fac un program și o să stau mai multe zile și o să bat toate coamele muntoase din zonă.

  13. Buna ziua,
    Exista posibilitatea sa urci pana la Manastire cu alt mijloc de transport fata de masina personala?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.