Manastirea Vorona – Botosani

b_vedere

Manastirea Vorona (manastirea de calugarite), este cea mai importanta manastire din judetul Botosani si se afla la 15 km sud – est de Botosani. Începuturile manastirii dateaza din jurul anului 1600, când, câtiva calugari veniti din Rusia, construiesc aici o mica biserica din lemn. În anul 1835 arhimandritul Rafail a construit pe locul acesteia o biserica din zid cu hramul „Nasterea Maicii Domnului”. Aici mai exista înca doua biserici, o biblioteca cu fond de carte religios datând din secolul XVII-XIX si spatii de cazare pentru pelerini. Complexul manastiresc este situat la marginea unui frumos codru cu suprafata de 150 ha;

http://www.comeinromania.com

b_turn2

b_felinar

_2

b_ansamblu2

b_biserica2

b_turn

b_iaz

b_usa

b_iaz2

19 comentarii la „Manastirea Vorona – Botosani

  1. „Punctezi” excelent. Unele poze merg bine la Descrierea Moldovei a lui Cantemir. Este mult mai interesant cum vezi aceste imagini decat ce vezi. Felicitari.

      1. ok. oricum nu pun nici o fotografie, din nici un domeniu, in alt context decat cel „asortat”. Poza este cuvantul sufletului. Vorbele sunt pentru minte iar poza pentru suflet.

  2. frumos, am fost de 8 septembrie la „hram”, la manastirea Voronei , sunt din Constanta, si merg an de an aproape. E sensational locu unde e amplasata, linistitor, o padure magnifica, un lac linistit 🙂 , anu asta era si o cada’ langa lac :)) probabil fac baie in ea.

  3. Foarte frumos,un loc unde lumea este inlaturata si pacea bantuie,aici si in oricare alta manastire.Dragi crestini va rog sa fiti aproape de locurile sfinte si macar aici sa ne bucuram de liniste sufleteasca si sa ne lepadam de grija cea lumeasca.Doamne ajuta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.